marți, 20 noiembrie 2007

Raffaello a la Afrodite


Reteta de la Afrodite-Laura (culinar)

Ingrediente-Crema:]
- 750ml frisca lichida
- 700-750ciocolata alba(cu ciocolata mai multa iese crema mai tare)
- citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior.
Mod preparare:
Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit.
Se adaoga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider.
Inainte de a fii intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul.

Ingrediente:-blat-I-
TAVA FOLOSITA ESTE DE 25/35cm.
- 3oua
- 100g zahar
- 100ml ulei
- 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale)
- 100g zahar
- 200g faina
- 1 pac praf copt
Mod preparare-blat -I-
Ouale se separa,galbenusurile se freaca cu 100g zahar,laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca. 20-25min.la 180�C.

Ingrediente: -blat-II-
- 5 albusuri
- 150g zahar
- 150g fulgi cocos
- 2ls faina
- 1/2 pac. praf copt
- citeva picaturi esenta migdale
Mod preparare:-blat-II-
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pina ce spuma este tare.
Se adaoga fulgi de cocos,faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale.
Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 180�C ca 20-25 min.
A doua zi cind blaturile sint gata coapte si racite se asambleata prajitura:
blat-I- este la baza,se pune crema,se aseaza peste,
blat-II- se pune crema si se acopera totul cu fulgi de cocoas.
Se da la frigider pt. 2-3 ore.
Totul este gata pt. servit.

6 comentarii:

Laura spunea...

Bia, e super-fain Raffaello asta si i-am pus gand rau :)) ...dar dupa ce trece postul...
Sa stii ca te vizitez des dar pana acum nu am ajuns sa-ti scriu :)
As vrea, insa, sa ne mai delectezi cu ceva noutati! :P

Te pup dulce!

Lily spunea...

Paste Fericit! Sa fii fericita alturi de cei dragi!

Paradis spunea...

Sarbatori fericite,multa sanatate,si un an nou plin de realizari!

Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.
Isaia 9:6

bucatariadenysei spunea...

hi,te asteapta pe blogul meu un premiu..vino si ridica-l

Cristi C. spunea...

Buna ziua,

Sunt incantat sa va anunt ca astazi incepe cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Festivalul Blogurilor Gustoase este o competitie special dedicata blogurilor culinare redactate in limba romana.Vrem ca la acest eveniment sa ne reunim, indiferent de distantele geografice care ne despart, sa ne imprietenim si sa celebram pasiunea noastra comuna, arta culinara.

Va invit, asadar, la acest eveniment care se desfasoara in perioada 19 octombrie – 19 noiembrie 2009. Puteti castiga 16 electrocasnice ultraperformante oferite de sponsorul oficial, trofee si diplome de onoare. Alaturi de noi la acest eveniment se afla si reprezentati de prestigiu ai presei romanesti, care vor duce mai departe vestea Festivalului si ii vor face cunoscuti pe castigatori.

Exista 15 categorii de concurs si dumneavoastra va puteti inscrie la oricate categorii doriti sa participati.
Pentru a va inscrie blogul, este necesar sa completati formularul de inscriere pana pe 1 noiembrie ora 23:59(http://www.gustos.ro/concurs/inscriere.html).

Toate informatiile despre Festivalul Blogurilor Gustoase le puteti afla de aici: http://www.gustos.ro/concurs/

Va multumesc pentru timpul acordat. Pentru nelamuriri sau informatii suplimentare, va rog sa ma contactati.

Cristi Clita,

Project Manager Gustos.ro
Tel: 021.32.41.404
Email: cristi@tree.ro
Web: www.gustos.ro

Stilistele spunea...

e ceva de munca la ea....dar arata minunat!