marți, 20 noiembrie 2007

Tort Grasshoper


Ingrediente:
Pt blat: 100 gr unt, 200 gr faina, 20 gr. cacao, 3 lingurite praf de copt, 125 gr zahar, 1 pachet zahar vanilat, 4 oua, 100 ml lapte.

Pt Umplutura: 2 foi gelatina alba, 300 ml frisca, 30 gr zahar, 150 gr. ciocolata After Eight

Pt ornat: 4 foi gelatina, 125 ml lichior de menta, 30 gr zahar, 300 ml frisca, 50 gr ciocolata After Eight.

Untul se topeste apoi se lasa la racit, faina se amesteca cu cacao si praful de copt apoi se adauga restul ingredientelor si se pune intr-o forma rotunda cu diametrul 26 si se baga la copt la 180�C ca. 25 minute.
Dupa ce s-a copt se scoate afara, se lasa la racit, se ia hartia de copt de pe fund si se taie o data pe la mijloc.

Pentru umplutura gelatina se prepara dupa instructiuni apoi se incalzeste. frisca se bate cu zaharul apoi se adauga si gelatina. tabletele de ciocolata se taie marunt si se amesteca cu frisca. Se pune o jumatate de blat pe un platou, se intinde crema si se pune si a doua parte de blat deasupra.

Pentru ornare gelatina se prepara dupa instructiuni apoi se amesteca cu frisca batuta cu zaharul vanilat si cu cele 30 gr de zahar. Se opreste cateva linguri de frisca alba pentru ornat iar in restul de compozitie se adauga lichiorul de menta . Se unge tot tortul cu frisca verde api se orneaza cu ciocolata Afetr Eight si cu frisca alba pusa deoparte.

Niciun comentariu: