marți, 20 noiembrie 2007

Sarmale


reteta luata de pe hetco.de
Ingrediente: Carne de porc (fara os) - 800 de grame, varza acra 4-5 kg, 4 cepe; pasta de rosii - 100 de grame; apa sau supa de carne 1,5 litri, boia de ardei 2 grame; untura de porc sau ulei - 250 de grame; orez - 100 de grame; piper - 5 grame; cimbru 2 grame; cotita afumata 300 de grame, 10 rosii mici; sare - 20 grame; zahar 20 de grame, 2 frunze de dafin

Carnea se trece prin masina de tocat (sita mijlocie), impreuna cu doua cepe taiate marunt si inabusite in untura si putina apa. Apoi, se amesteca cu orezul (fiert pe jumatate si racit la jet de apa rece), jumatate din catitatea de piper pisat, cimbru si sare. Separat , se aleg foile de varza (fara rupturi), taindu-le in bucati potrivite. Din compozitia de carne pregatita se fac sarmalele. Se ia foaia de varza, in mijlocul ei se pune püutin din compozitia de carne (de marimea unei nuci mari), se impacheteaza in forma de sul, iar capetele sulului se introduc cu degetul inauntru, obtinindu-se ,astfel, forma de sarma.

Un comentariu:

KRIS FOTO spunea...

Nu le-am mai facut de ...multa vreme. O sa incerc mai la iarna....acu' e tare cald!